Lesjak Turizem
EN / DE

Kulinarika

Pri nas boste dobili pristne domače jedi, značilne za naše kraje. Ponosni smo na to, da vam lahko postrežemo hrano pridelano na naši kmetiji. Hrana je zato raznolika, predvsem pa vedno sveža. Tako boste na primer spomladi okušali juho iz mladih kopriv, jeseni pa se pogreli ob kremni bučni juhi. Pozimi je miza polna mesenih dobrot, poleti pa se osvežite ob kislem mleku in rezini svežega kruha in savinjskega želodca.

Gostje si lahko ogledate živali in tako vidite, od kod vsak dan dobimo sveže mleko in jajca. V travniškem sadovnjaku si lahko odtrgate sveže sadje, jeseni zlasti sočna jabolka, iz katerih naredimo domač sok, tolkac in jabolčni kis.

Ob praznikih spečemo orehove kolače in kruh v krušni peči. Na željo gostov skupaj z vami primesimo testo, izvedemo lahko delavnico priprave prazničnih jedi.

Nastanitev

V naši ponudbi imamo štiri sobe: dve dvoposteljni in dve dvoposteljni z dodatnim ležiščem. Vsaka soba ima svojo kopalnico s tuš kabino. Sobe so udobno opremljene, vso pohištvo je iz naravnih materialov, kar vam še dodatno pričara občutek domačnosti. Vse sobe imajo tudi balkon z čudovitim razgledom na okoliške hribe in travnike, ob večerih lahko na njih posedate in uživate v prijetni poletni sapici.
Ponudbi smo dodali še apartma, tako lahko pri nas bivate tudi tisti, ki si kakšen obrok radi pripravite sami. Predstavljajte si kako zajtrkujete na balkonu, z razgledom na zelene travnike in gozd...

V predsobi se nahaja bralni kotiček, ker gostje posedajo in se družijo predvsem v hladnejši mesecih. Vse sobe imajo tudi dostop do wifi omrežja, da ne boste imeli občutka, da ste popolnoma odrezani od sveta.

Od nas se lahko odpravite na prijetne sprehode v naravo. Smučarski center Golte Je od nas oddaljen 7 km in ga je vredno obiskati v vseh letnih časih. Smo odlična izhodiščna točka za obisk celotne Savinjske doline. Lahko pa pri nas enostavno uživate v zasebnosti kmetije in si resnično odpočijete od vsakodnevnih obveznosti.